Chodov: Z bývalé jídelny vznikne spolkový dům

Bývalá školní jídelna u základní školy v Husově ulici najde nové využití. Radnice by ji ráda přestavěla na takzvaný spolkový dům, kde by našly zázemí a prostory pro své potřeby nejrůznější spolky, kluby a hudební kapely, které se nechtějí registrovat v oficiálních organizacích.

dezinfekce

Na novou fasádu, stavební výplně a opravu střechy má město přislíbenou dotaci, práce by měly proběhnou letos v srpnu až říjnu. Podle prvních odhadů dosáhnou náklady na tuto část zhruba pět milionů korun, dotace má pokrýt čtyřicet procent.

V příštím roce chce Chodov zahájit projektovou přípravu a sejít se s budoucími uživateli. Z tohoto jednání by pak vyplynuly konkrétní představy a potřeby. Město by následně hledalo vhodný dotační titul. V případě, že by neuspělo, chce akci rozdělit na etapy a financovat ze svého rozpočtu dle možností.

Budovu už nyní využívají karatisté, tanečníci a hudebníci. Kromě zkušeben a zázemí by bývalá jídelna mohla nabídnout také menší sál jako náhradu za malou tělocvičnu v dnes již zrušené základní škole v ulici Dukelských hrdinů. Do ní po rekonstrukci město přestěhuje základní uměleckou školu.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy