Chodov: Ve městě je nová ekozahrada

Novou ekologickou zahradu u základní školy v Husově ulici v Chodově představil ve středu 27. září 2017 Dům dětí a mládeže Bludiště. Všechny chodovské školy a školky tak dostaly k dispozici na dvou plochách velké množství zábavy a poučení v oblasti enviromentální výchovy.

dezinfekce

Útulná zahrada v přírodním stylu nabízí lezeckou stěnu, malý amfiteátr pro vystoupení a přednášky, skluzavku, stolky se šachovnicí, vzduchovou trampolínu a řadu dalších herních prvků.

Neméně zajímavá je pak naučná část, kde se návštěvníci mohou názorně seznámit s přírodními jevy a zákony. Poslouží jim k tomu mimo jiné optický hranol, solární sprcha, parčík s nejrůznějšími dřevinami, meteorologická budka s přístroji, funkční model vodního koloběhu a několik informačních tabulí, které popisují například princip obnovitelných zdrojů energie.

Slavnostního otevření se kromě vedení města, domu dětí, školy a dalších hostů, zúčastnili také žáci partnerské školy z německého města Lugau, kteří do nové zahrady přivezli sazenice rostlin.

Zahrada ekologického centra Chodov byla vybudována v rámci česko-německého projektu o obnovitelných zdrojích energie a environmentální výchově a vzdělávání dětí a mládeže Na stopě klimatu. Na akci se podařilo získat dotaci z Evropského fondu pro regionální rozvoj.


Zdroj: město Chodov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy