Chodov: Ujížděl policejní hlídce. Nadýchal přes dvě promile

Policisté z Obvodního oddělení v Chodově sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 24letému muži ze Sokolovska.

dezinfekce

Dne 28. července 2019 měl podezřelý muž sedět ve vozidle na místě řidiče v Chodově v ulici Čs. Odbojářů. Policejní hlídka si všimla vozidla značky Škoda a muže uvnitř a rozhodla se, že ho zkontroluje. Poté, co se s policejním vozidlem přiblížili k vozidlu, to náhle se rozjelo na křižovatku. Policejní hlídka v úmyslu provést silniční kontrolu pokračovala za vozidlem se zapnutým světelným i zvukovým znamením a s nápisem Stop Policie. Řidič vozidla náhle přidal na rychlosti a ujížděl směrem k ulici Nádražní, kde svou agresivní jízdou vjel do protisměru, levou stranou vozidla najel na chodník a následně opět strhl řízení zpět na pravou stranu vozovky. Policejní hlídka místy muže pronásledovala rychlostí až 120 km/h. Řidič během jeho jízdy několikrát vjel do protisměru. Ujížděl do obce Mírová a následně k letišti po nezpevněné komunikaci. Po celou dobu pronásledování řidič nereagoval na výstražná znamení policejní hlídky. Jeden z policistů muže následně pomocí megafonu vyzval, aby zastavil vozidlo. Řidič na výzvu nereagoval, a proto policista vyzval muže znovu pod pohrůžkou použití služební zbraně. Na tuto výzvu řidič vozidla zareagoval a s vozidlem zastavil. Policisté poté přistoupili k řidiči a vyzvali ho, aby opustil prostor vozidla. Několik výzev řidič ignoroval, a proto policisté museli použít donucovací prostředky, hmaty, chvaty, aby jej vytáhli z vozidla ven. Poté mu na ruce nasadili pouta. Policisté muže z policejní praxe znali, kdy během následné kontroly zjistili, že nevlastní řidičské oprávnění. Řidiče dále vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce, kdy byl naměřena hodnota 2,06 a 1,90 promile alkoholu v dechu. Poté ho policejní hlídka následně eskortovala na protialkoholní záchytnou stanici.

Svého jednání se podezřelý muž dopustil i přesto, že již dříve byl za takový čin Okresním soudem v Karlových Varech potrestán.

Za uvedené jednání hrozí muži v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na 3 roky.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 31.07.2019 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy