Chodov: Starostou města je opět Patrik Pizinger

Současný starosta Patrik Pizinger a jeho zástupce Luděk Soukup z Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst (HNHRM) budou stát v čele Chodova další čtyři roky. Staronový tandem do křesel bez potíží potvrdilo středeční (31.10.) ustavující zastupitelstvo.

dezinfekce

Na základě povolebních dohod v sedmičlenné radě města kromě starosty a místostarosty usednou ještě Karel Matička, Jiří Vacek, Martin Voleman (všichni za HNHRM), Jiří Tureček (PRO Zdraví a Sport) a Josef Pojar (ČSSD). Rada města tak zůstává téměř ve stejném složení jako v předchozím volebním období. Novými členy se stali Karel Matička a Martin Voleman.

„Nabídli jsme spolupráci všem, kteří se dostali do zastupitelstva. S výjimkou Klubu angažovaných nestraníků oslovení účast v radě přijali,“ uvedl starosta Patrik Pizinger. 

Letošní komunální volby v Chodově vyhrálo HNHRM. Získalo v nich 71,62 % hlasů, čímž obsadilo 17 křesel v jednadvacetičlenném zastupitelstvu.

Druhé místo s 8,64 procenty a dva mandáty získalo PRO Zdraví a Sport, třetí příčku a jedno křeslo má Klub angažovaných nestraníků se ziskem 8,08 %, jednoho zastupitele za 7,95 % hlasů vybojovala Česká strana sociálně demokratická.

Strana soukromníků (3,95%) a KDU-ČSL (2,81%) se do zastupitelstva nedostaly. V Chodově letos postavilo kandidátku celkem šest politických subjektů.

Složení nového zastupitelstva: HNHRM – Patrik Pizinger, Luděk Soukup, Markéta Kravařík Hauzrová, Jiří Vacek, Karel Matička, Denisa Dočkalová, Martin Voleman, Zuzana Cerovská, Stanislav Šimral, Eva Bělohlávková, Marcel Vlasák, Iva Šípová, Martin Horváth, Eva Temňáková, Miloš Volek, Jiřina Kertészová, Josef Hora, PRO Z/S – Jiří Tureček, Karel Jírovec, KAN - Stanislav Pochman, ČSSD – Josef Pojar.


Zdroj: město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.11.2018 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy