Chodov: Radnice a škola mají novou fasádu

Chodov v těchto dnech dokončil fasády na dvou městských objektech. V nových barvách je radnice s obřadní síní a komplex budov základní školy ve Školní ulici.

dezinfekce

Za necelých sedm milionů korun nechal Chodov na městském úřadu opravit střechu, vyměnit střešní okna na chodbách, opravit a zateplit fasádu a nahradit skleněné výplně v některých kancelářích. Obřadní síni se vrátila i původní barva omítky.

„Při barevném řešení fasády dnešní obřadní síně jsme vycházeli z historických materiálů, které k objektu máme. Snažili jsme se co nejvíce přiblížit podobě, jakou měla vila ve dvacátých letech minulého století. Tehdy ji nechal postavit chodovský židovský lékař Bedřich Kettner, který ji obýval do druhé světové války, kdy celá jeho rodina zahynula v koncentračních táborech,“ uvedl městský historik Miloš Bělohlávek.

Nový vzhled mají také budovy ZŠ ve Školní ulici. Druhému stupni vévodí logo školy, první stupeň zdobí obří barevné pastelky. Novinkou na školním hřišti je pro děti i veřejnost další workoutové sportoviště.

Město za práce na škole zaplatilo zhruba 5,5 milionu korun.


Zdroj: město Chodov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 14.10.2018 15:30




0 +
 

Hlavní zprávy