Chodov: Při krádeži alkoholu byl chycen ostrahou

V současné době je vyhlášen nouzový stav pro území České republiky v souvislosti s výskytem koronaviru v naší zemi, ale i přesto měl jednatřicetiletý muž dvakrát během jednoho dne krást v obchodním domě v Chodově.

dezinfekce

V pondělí 23. března 2020 měl v odpoledních hodinách přijít do obchodního domu, přistoupit k regálu s vystaveným zbožím, vzít do náručí tři lahve alkoholu a z prodejny odejít bez zaplacení. Jednatřicetiletý muž potvrdil, že pachatel se vrací na místo činu, protože o hodinu později chtěl vše zopakovat. Opět měl vzít tři lahve alkoholu a odejít bez zaplacení, ovšem u východu už na něj čekala ostraha prodejny společně s policejní hlídkou. Ta muže okamžitě zadržela a převezla na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Ten jej akceptoval a obviněný muž si na rozhodnutí soudu počká v policejní cele.

V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustil za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 07.04.2020 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy