Chodov: Pěstováním konopí si přišel na téměř dva miliony korun

Kriminalisté z pracovní skupiny TOXI Krajského ředitelství Policie Karlovarského kraje odhalili další pěstírnu konopí, tentokrát ve městě Chodov na Sokolovsku, kde zadrželi 47letého muže.

dezinfekce

Vrchní komisař z Odboru obecné kriminality zahájil jeho trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Obviněný muž měl nejméně po dobu 2,5 let, od začátku roku 2016 až do svého zadržení, provozovat v nebytových prostorech svého domu zařízení pro intenzivní pěstování rostlin konopí tzv. indoor způsobem. Nejméně v šesti po sobě jdoucích pěstebních cyklech, měl pěstovat rostliny konopí ze semen až do stádia květenství. Poté je zpracovat a získat tak celkem více jak 10 kilogramů marihuany, a tu následně prodat další osobě, čímž získal finanční hotovost ve výši téměř 2.000.000,-Kč.

Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili bezmála 200 kusů rostlin konopí. Dále zajistili různé chemikálie, příslušenství a technické vybavení k pěstování rostliny marihuany.

V případě odsouzení hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy