Chodov: Parčík a lípa připomínají továrníka Gasche

Mladá lípa a malý parčík k procházkám či odpočinutí připomínají v Chodově v těsné blízkosti vlakového nádraží průmyslníka Karla Gasche. Jeho rodina v letech 1833 až 1945 dávala ve svých strojírnách práci stovkám zdejších obyvatel.

dezinfekce

Oficiální představení malého parku s pamětní deskou, který se nachází v místě bývalé zahrady, kde stál továrníkům dům, se konalo v neděli 13. srpna.

Na slavnostní akci přijeli také potomci a příbuzní Karla Gasche. S vedením města si vyměnili drobné dary a společně zavzpomínali na dobu, kdy továrník Gasch v Chodově aktivně působil.

Dům, kde rodina žila, se v závěru loňského roku poroučel k zemi poté, co Chodov rozhodl, že nechá značně zchátralý dům odstranit.

„Dům měl silně narušenou statiku, jeho stav a skutečnost, že se nacházel v ochranném železničním pásmu, nám prakticky nedal jinou možnost, než nechat objekt zdemolovat,“ vysvětlil starosta Chodova Patrik Pizinger.

Budovu město odkoupilo od soukromých vlastníků, kteří neměli zájem na jeho záchraně. Radnici se na demolici podařilo získat dotaci z ministerstva pro místní rozvoj.


Zdroj: město Chodov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 15.08.2017 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy