Chodov: Odtahy automobilů zdraží

Hlouběji do kapsy budou muset od nového roku sáhnout motoristé, kterým nechali strážníci či policisté odtáhnout automobil. Naopak poplatky za odstavné parkoviště město zcela zrušilo (100,- Kč/den).

dezinfekce

Za dokončený odtah při blokovém čištění tak řidiči od 1. ledna 2019 nově zaplatí 800 korun, dosud to je 600 korun. Nedokončený odtah vyjde na polovinu. K tomu je však třeba připočíst blokovou pokutu, která se může vyšplhat až do výše 2000 korun.

„Sazba za nucený odtah, kdy vozidlo tvoří překážku v silničním provozu, je tisíc korun. Pět set korun za nedokončený odtah,“ doplnil velitel chodovské městské policie Ladislav Staněk s tím, že i tady je třeba počítat se zmíněnou blokovou pokutou.

„Odtahové služby promítly do cen své vyšší náklady, pro město to není o vydělávání. Nejraději bych byl, kdyby se nemuselo odtahovat vůbec,“ okomentoval zdražení starosta Chodova Patrik Pizinger.

Nejvíce odtahů nařizují strážníci v průběhu tradičního jarního blokového čištění ulic. V roce 2017 jich bylo 146, v roce 2015 dokonce 180.

Radnice se snaží motoristům situaci ulehčit a kromě včasného dopravního značení, upozornění v chodovském zpravodaji a na webových stránkách, denně rozesílá přes aplikaci Mobilní rozhlas krátké notifikace a zprávy s přesnou lokalitou, kde budou Chodovské technicko-ekologické služby město čistit.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy