Chodov: Přístavba školy vyšla město na 37 milionů korun

Celou akci ze svého rozpočtu a bez dotací hradilo město.

dezinfekce

Chodov v krátkém čase dokončil moderní přístavbu Základní školy J. A. Komenského. Nová budova vyrostla za jeden rok a je to první školní stavba od počátku sedmdesátých let minulého století, kdy byla uvedena do provozu škola v Husově ulici.

Moderní přístavba má tři patra a podkroví, každé patro je propojené se stávající budovou a sloučením obou podkroví vznikly obrovské půdní prostory.

Praktickou novinkou je spojení školy s blízkou jídelnou a družinou, kam se žáci nyní dostanou suchou nohou. Objekt je bezbariérový, s výtahem a nabízí pět kabinetů plus dalších devět tříd, kde může usednout zhruba 270 žáků. Celá škola jich pak pojme na 550.

„Naplnili jsme tak náš cíl, kdy jsme vytvořili ze dvou základních škol a domu dětí a mládeže jeden velký areál i se sportovišti,“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger.

Radnice za práce, včetně opravy šaten a sociálního zázemí v původní budově, zaplatila přibližně 37 milionů korun, což je zhruba o 30 milionů korun méně, než se původně předpokládalo.

„Rozhodně to ale není to na úkor kvality a materiálu,“ upozornil starosta.

Přestože si město předjednalo rámcový úvěr, nakonec z něj nemuselo použít ani korunu a celou akci uhradilo ze svého rozpočtu. Stavba se rovněž obešla také bez dotačních peněz.

Stěhování části vybavení z budovy pro 1. stupeň v ulici Dukelských hrdinů do nových prostor se uskuteční poslední týden letošního školního roku.


Zdroj: město Chodov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy