Chodov: Město při oslavách ocení osobnosti

Celkem tři stupně ocenění (Listiny města Chodova, Městské pečeti a Čestného občanství) chce v rámci letošních zářijových městských oslav udělit vedení Chodova. Získat by jej měli lidé, kteří se výrazným způsobem zapsali do života Chodova.

dezinfekce

Radnice osloví spolky, sdružení, organizace, podniky, ale i obyvatele, aby s letošními nominacemi pomohla. Drobných změn doznala i kritéria nominací. Novinkou je například možnost navrhnout k ocenění spolek, organizaci či právnickou osobu.

Chodov si letos v závěru září připomene 825. výročí první písemné zmínky o obci, 145 let od založení sboru dobrovolných hasičů a 125. výročí povýšení Chodova na město.

Na oslavách už od počátku roku pracuje několik organizačních týmů. Už nyní je jasné, že program se bude odehrávat na dvou pódiích, městem projede slavnostní průvod, sládek uvaří várku speciálního chodovského piva a všechny záchranářské složky předvedou ukázku techniky a své práce. Hlavní hvězdou hudební části bude legendární Olympic.

Město nechalo k oslavám vytvořit příležitostné logo, které bude k vidění na upomínkových předmětech a některých tiskovinách po celý rok 2019.

Kritéria udělování městských ocenění
Listinou města Chodova navrhuje město ocenit
a) toho, kdo v uplynulých pěti letech (od posledních oslav) svou prací v jakémkoliv oboru zájmu výrazně a nezpochybnitelně přispěl k rozvoji města a života v něm. Cílem ocenění je motivovat současné aktivní obyvatele města v práci pro město a jeho obyvatele.
b) toho, kdo je dlouhodobě a intenzivně aktivní ve svém oboru zájmu a v tomto směru pomáhá rozvinout město Chodov.
c) spolek, organizaci, či jinou právnickou osobu, která svou dlouhodobou činností výrazně přispívá rozvoji spolkového a občanského života v Chodově.
d) toho, kdo pochází z Chodova a svým životem a dílem šíří dobré jméno města za jeho hranicemi.

Městskou pečetí dále město navrhuje ocenit toho, kdo svým celoživotním dílem soustavně a výjimečně přispíval k rozvoji města a života v něm. Osobnostem, které nejen svůj profesní život, ale i volný čas v principu obětovaly městu Chodovu.

Čestné občanství je nejvyšším a zcela výjimečným oceněním, které by mělo být udělováno po důkladném uvážení a celospolečenské diskusi jen takovým osobnostem, na jejichž přínosu městu panuje obecný konsensus a jejichž morální kredit je zcela nezpochybnitelný.



Zdroj: město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 21.01.2019 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy