Chodov: Město podpořilo obnovu trati do Krásného Jezu

Uzavřenou železniční trať Krásný Jez – Chodov by rádi vrátili do života chodovští zastupitelé. Ti její obnovu a zprovoznění na svém únorovém jednání jednoznačně podpořili.

dezinfekce

Podle starosty Chodova Patrika Pizingera je železnice k okolí šetrná a samotná trať má pro budoucí rozvoj regionu velký význam.

„Chodovákům by například zpřístupnila srdce Slavkovského lesa, zároveň je to cesta, jak oživit turismus v kraji,“ poukázal na jednu z výhod obnovení trati.

„Znovuotevření železniční trati je jedna z možností, jak ukázat, že to s ekologií a ochranou životního prostřední myslíme vážně a nejde jen o plané řeči,“ doplnil starosta s tím, že po více než dvaceti letech by si dráha zasloužila obnovu.

Podle starosty Pizingera bylo její uzavření ze strany státu jednoznačně chybou.

„Na příkladu této trati je vidět, že všechno nelze měřit jen penězi a okamžitým ziskem. Tehdejší krátkodobá úspora totiž ve výsledku přinesla městům jako je Horní Slavkov, Loket nebo Nové Sedlo násobně vyšší škody na omezeném rozvoji nebo na stavu přetížených silnic. A na tom ve výsledku tratí i stát. Proto město Chodov snahu obnovu trati podporuje,“ poznamenal starosta.


Zdroj: město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 25.02.2020 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy