Chodov: Město modernizovalo kamerový systém

Chodov má nově k dispozici zmodernizovaný a rekonstruovaný kamerový systém. Od letošního roku ho navíc provozuje ve své režii prostřednictvím úseku informatiky. V předchozích letech se o něj starala externí soukromá firma.

dezinfekce

Radnice do rekonstrukce investovala ze svého rozpočtu v průběhu posledního roku zhruba 1,3 milionu korun.

„Díky tomu se podařilo modernizovat dohledové zařízení na stálé dozorčí službě městské policie, která kamerový systém obsluhuje.

Postupně se také nahrazují jednotlivé kamerové body za modernější, s větším stupněm rozlišení,“ uvedl velitel chodovské městské policie Ladislav Staněk s tím, že systém je velkým pomocníkem při zajištění veřejného pořádku, při ochraně majetku a bezpečí obyvatel města.

„V rámci modernizace kamerového systému byla strážníkům dodána i osobní kamera monitorující průběh úkonů a zákroků strážníka a byla modernizována i vozidlová kamera ve služebním vozidle motorizované hlídky,“ popsal další část modernizace velitel Staněk.

Kamerový systém je schopen obsáhnout velkou část veřejného prostranství města a strážníci jej využívají prakticky každý den.

„Díky systému jsme již byli schopni v rámci spolupráce s Policií ČR například předat důkazní materiály ve věci šetření dopravních nehod na území města, zadržet pachatele vloupání do objektů i vozidel, zajistit hledané či pohřešované osoby.

V rámci spolupráce s hasiči a záchrannou službou také vypomáháme při ustanovení konkrétního místa při záchraně osob,“ upřesnil využití kamer velitel.

Kamery a práci strážníků oceňuje i starosta Chodova Patrik Pizinger.

„Denně řeší řadu oznámení, problémy v dopravě či pomoc občanům města. Městská policie je pro Chodov absolutně nenahraditelnou složkou,“ poznamenal chodovský starosta.


Zdroj: město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy