Chodov: Město má další kulturní památku

Chodov má další nemovitou kulturní památku. Ministerstvo kultury totiž zařadilo v těchto dnech na svůj seznam evangelický kostel.

dezinfekce

„Evangelický kostel byl založen v roce 1906 pro potřeby v té době rychle rostoucí protestanské menšiny v Chodově. Jeho projektantem je slavný saský architekt Julius Zeißig, který za svůj život vyprojektoval mnoho desítek kostelních staveb, v našem regionu například evangelické kostely v Sokolově a v Nejdku. Jde o unikátní pseudorománskou stavbu, která je vzácná především svými jemnými secesními ornamenty. Jeho specifická věž je vedle kostela svatého Vavřince nedílnou a nesmírně významnou dominantou našeho města,“ uvedl městský historik Miloš Bělohlávek

V Chodově jsou v současné době čtyři nemovité kulturní památky (kostel svatého Vavřince, mariánský sloup, socha svatého Šebestiána a boží muka), evangelický kostel se tak stal pátou.

„V rámci kostela svatého Vavřince se pak nachází několik movitých kulturních památek, z nichž nejvýznamnější je křížová cesta a zvon Jan Vilém,“ doplnil historik.

Více informací o evangelickém kostele naleznete zde.


Zdroj: město Chodov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 14.05.2018 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy