Chodov: Město investuje do škol další miliony

Miliony korun investuje v následujících letních měsících do svých škol chodovská radnice. Peníze jsou určeny jak na modernizaci tříd a budov, tak na tradiční prázdninovou údržbu.

dezinfekce

Patrně nejviditelnější a nejnákladnější bude úprava prostranství před základní školou ve Školní ulici, kde zhruba za 2,4 milionu korun dojde k výměně povrchů a obrubníků.

Ještě v červnu škola zakoupí a nainstaluje deset interaktivních tabulí v hodnotě 1,2 milionu korun. Dalšího půl milionu pak bude třeba na opravy v tělocvičně, výměny sanitární techniky, malování a drobné práce.

Základní škola J. A. Komenského bude v době prázdnin rozšiřovat elektronický požární poplachový systém za 1,3 milionu korun. Zároveň provede menší havarijní opravy, vymaluje kuchyň v jídelně a některé třídy. To vše za 420 tisíc.

Opravit střechu malého pavilonu, stupaček, vstupu do přístavby a vymalovat chodby 2. pavilonu plánuje ZŠ Husova. Připraveno na to má více jak jeden milion.

Škola v Nejdecké ulici se chystá na demolici budovy cvičeben, výměnu části podlahových krytin, některých židlí a stolů. Do malé sborovny pořídí nový nábytek a zakoupí dvě multidotykové interaktivní tabule. Obměny se dočkají i staré klasické tabule.

Investice čekají také čtyři mateřské školy. V MŠ Nerudova mají naplánovanou se dočká celkovou rekonstrukci přípravných kuchyněk u všech čtyř tříd, malířské, zednické, obkladačské a elektro práce a nákup čtyř myček na nádobí.

Zároveň tam začne první etapa přestavby bývalého služebního bytu na kanceláře ředitelství MŠ.

V MŠ U Koupaliště budou mimo jiné měnit poškozené lino v šatnách a koupí koberce. Nový koberec dostanou i v MŠ Zahradní.

Mateřská škola ve Školní ulici pořídí nový konvektomat a nádobí do něj.

Celkové náklady na zmíněné akce v mateřských školách dosahují částky 850 tisíc korun.



Zdroj: město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy