Chodov: Město chce změnit celé území pod tzv. Bílými stánky

V roce 2019 ukončí svou platnost smlouva na dobu určitou, kterou město pronajalo pozemky pod tzv. „Bílými stánky“ na náměstí ČSM. Dlouhodobým cílem je poté tedy ukončit provoz tohoto od začátku časově omezeného řešení a začít tuto část města znovu utvářet.

dezinfekce

Město Chodov nechalo zpracovat architekty objemovou studii, která navrhuje, jak by se celé území mohlo změnit a rozvíjet.

"Chci Vám představit výsledky této objemové studie. Krátce bych shrnul zadání, které by měla objemová studie řešit. Celé území by mělo plnit funkci opravdového náměstí, propojit celé území s přilehlým parkem směrem k objektu KASS Chodov, zachovat maloobchodní jednotky v lokalitě a nabídnout možnost bydlení v nových bytech. Dále jsme požadovali, aby studie řešila celé území, tedy včetně stávajícího objektu č.p. 694. Realizace by měla být možná i bez případné spolupráce s vlastníkem této budovy, a tedy pouze na pozemcích ve vlastnictví města Chodov. Představený výsledek tedy navrhuje celkovou reorganizaci celého území a přináší výstavbu zcela nových objektů, které budou mít v přízemí obchodní jednotky a v dalších patrech poté celkem 50 bytů. Dále dojde k propojení ulic Hlavní a ČSM, včetně nového parkoviště. Filozofií celého území je opticky propojit novou a historickou část města, navržené objekty respektují okolní zástavbu a podle mého názoru velmi moderně, ale zároveň i citlivě řeší celé území. Já osobně považuji tento návrh za velmi zdařilý a věřím, že jeho realizace se podaří. Nelze do několika vět obsáhnout veškeré informace, které takto obsáhlá změna přináší, a proto bych Vás rád pozval na společnou diskusi dne 6. září 2017 od 15 hodin do zasedací místnosti chodovské radnice. Zároveň budou zpracované podklady kdykoliv k nahlédnutí v tištěné formě v kanceláři starosty a dále v elektronické formě budou k dispozici na webových stránkách města," sděluje starosta města Patrik Pizinger.

"Budeme velmi rádi, pokud nám sdělíte své názory na tento záměr - ten je teprve v počáteční fázi. Uvítáme jakýkoliv nápad a postřeh," říká dále Patrik Pizinger.


Zdroj: město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy