Chodov: Koupila dva telefony, splátky ale nehradila

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 28leté ženy z Chodova, kterou obvinili ze spáchání přečinu úvěrový podvod.

dezinfekce

Takového trestného činu se měla dopustit začátkem října roku 2016 v Chodově, kde si v jedné z prodejen rozhodla pořídit mobilní telefon. Přímo v prodejně  uzavřela úvěrovou smlouvu ve výši kolem 7 tisíc korun. Dále v rámci této smlouvy měla čerpat další finanční prostředky, a to ve výši kolem 37 tisíc korun. Žena ve smlouvě o spotřebitelském úvěru měla úmyslně uvést nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a výši svých příjmů.

V takovém podvodném jednání měla obviněná žena pokračovat i nadále. S totožným úmyslem se údajně vrátila do stejné prodejny na začátku dubna roku 2017. Prostřednictvím spotřebitelského úvěru si chtěla zakoupit další mobilní telefon. Při uzavírání smlouvy měla opět úmyslně uvést smyšlené informace o svém zaměstnání a výši příjmů. Na základě těchto sdělených informací jí byl úvěr poskytnut. V rámci této smlouvy žena čerpala finanční prostředky celkem ve výši kolem 10 tisíc korun.

Do současné doby na splátkách obou úvěrů celkem uhradila pouze kolem 11 tisíc korun. Svým jednáním tak společnosti způsobila škodu kolem 43 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí obviněné ženě za uvedené nepravdivé údaje při sjednávání úvěrové smlouvy až dva roky vězení.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 15.09.2019 12:30




0 +
 

Hlavní zprávy