Chodov: Knihovna rozdává knížky do života

Speciální knižní dárky pro nově narozené děti a jejich rodiče rozdala v pátek (2. března) v rámci tradičního vítání občánků chodovská knihovna. Zařadila se tak po bok dalších 120 knihoven v celém Česku, které v těchto dnech rozjely akci S knížkou do života. Ta je součástí mezinárodního projektu Bookstart.

dezinfekce

Rodiče si odnesli pro své ratolesti poukaz na audioknihu namluvenou herečkou Aňou Geislerovou, registraci zdarma do knihovny do sedmého roku dítěte a dvě knížky.

„Pořadatelé projektem reagují na varovné signály o zhoršující se schopnosti verbální komunikace u mladé generace, které přicházejí z pedagogické, ale i zdravotnické oblasti. Řada učitelů upozorňuje, že děti přicházejí do škol a nejsou schopny vnímat, chápat a používat mluvené slovo, zejména pokud není vzápětí doprovázeno obrázkem,“ uvedl vedoucí vzdělávání Knihovnického institutu Národní knihovny a předseda svaz knihovníků a informačních pracovníků Roman Giebisch.

Knihovna v Chodově naváže na páteční předávání dárků hned v úterý 6. března akcí Lumpíci.

„Vždy první úterý v měsíci budeme s miminky společně cvičit, bavit se a sdílet cenné zkušenosti. V rámci projektu bude také probíhat celá řada odborných přednášek a lekcí. První setkání a přihlášení proběhne po březnovém vítání občánků. Projekt je pro účastníky zdarma,“ zve zájemce knihovna.

Více informací naleznete zde.

Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy