Chodov: Hasiči mají novou univerzální dodávku

Moderní víceúčelový automobil s oficiálním označením DA – L1Z zařadili v těchto dnech do svého vozového parku chodovští dobrovolní hasiči. Nový dopravní automobil značky Iveco jim pomůže plnit úkoly především v oblasti ochrany obyvatelstva a krizového řízení.

dezinfekce

Auto je vybavené dle požadavků hasičského sboru a zadání města.

„Primárně je určeno pro dopravu hasičů a hasičského vybavení, dále pak pro krizový štáb Chodova, převoz materiálu k zásahu, evakuaci obyvatel a v neposlední řadě i pro pomocné práce pro město. Lze ho rovněž využít jako zázemí chodovské jednotky při dlouho trvajícím zásahu,“ popsal možnosti automobilu velitel hasičů Jiří Kiss.

Dodávkový automobil nabízí v přední části celkem devět míst, jedno pro řidiče, dalších osm pak pro posádku.

„Všechny sedačky jsou polohovatelné a vyjímatelné, což umožňuje zvětšit nákladový prostor, který je jinak oddělený uzavíratelnou přepážkou. Má i sklopné lavice pro nouzovou přepravu dalších evakuovaných osob,“ doplnil velitel.

Zadní prostor nechali hasiči upravit pro kontejnerovou přepravu. Speciální drážky v podlaze a naviják tak umožní naložit jednotlivé kontejnery s materiálem a náčiním.

Automobil má vlastní elektrocentrálu, základní týlové vybavení, markýzu pro nepříznivé počasí a další vybavení, které najde využití při dlouhodobém zásahu v terénu, kde je potřeba vytvořit týlové zabezpečení.

Vůz vyrobila společnost THT Polička a Chodov za něj zaplatil 2,4 milionu korun s DPH. Karlovarský kraj přispěl na nákup formou dotace částkou ve výši 450 tisíc korun.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy