Chodov: Dobrovolní hasiči mají na kontě dvě stovky výjezdů

Bezmála dvě stovky výjezdů mají na svém kontě chodovští dobrovolní hasiči za uplynulý rok 2017. Na pomoc vyjeli ve 196 případech, což je o 33 výjezdů více než v roce 2016.

dezinfekce

Seznam událostí, kde zasahovali je tradičně velmi pestrý. Od otevírání uzamčených prostor až po záchranu zvířecích a lidských životů.

Podle loňských statistik připadlo z celkového počtu výjezdů třiapadesát na požáry. Zbytek byly technická pomoc, úniky nebezpečných látek, dopravní nehody, ale také plané poplachy a cvičení.

Výrazný nárůst zaznamenali hasiči v počtu dopravních nehod.

„Bylo jich celkem jednatřicet, o rok dříve jsme vyjížděli k šestnácti,“ upřesnil velitel chodovského hasičského sboru Jiří Kiss.

Jako nejnáročnější měsíc označil velitel říjen, kdy jeho kolegové zasahovali u více než tří desítek událostí.

„Patří sem také likvidace následků vichřice, která strhla střechu panelového domu. Byla připravena i evakuace osob, nakonec k ní naštěstí nedošlo,“ poznamenal Jiří Kiss. 

Chodovští hasiči pomáhali rovněž u mediálně známých případů, jako byl požár karlovarského hotelu Thermal, popálený muž v Lokti či prosincová tragédie v Horním Slavkově, kde při požáru bytu zemřeli dva lidé. O této tragédii jsme vás informovali zde.

„Z tohoto pohledu byl pro nás prosinec náročný. Měli jsme dohromady čtyři úmrtí a pět zraněných. Naopak jsme měli sedm zachráněných,“ spočítal velitel.

Mezi největší požáry ve městě podle něj patřil oheň ve dvou objektech zkrachovalé pekárny Pekosa. O požáru jsme informovali zde

„Nebezpečný byl také požár v Karlovarské ulici mezi rodinnými domy. Naštěstí se obešel bez velkých škod,“ připomněl Jiří Kiss.

Samostatnou kapitolou je pak záchrana zvířat. V loňském roce se tak bez pomoci neobešla labuť zamotaná do vlasců, srnka v Chodovském potoce nebo kachny, které bylo nutné ze středu města doprovodit zpět na hladinu potoka.

„Nechyběla ani klasická záchrana kočky ze stromu,“ doplnil velitel s tím, že chodovská jednotka dvakrát pomáhala při pátrání po pohřešovaných osobách.

„K práci hasičů patří také snášení pacientů, likvidace nebezpečného hmyzu, stavění májky a stanů pro městské akce či zajištění přistání záchranářského vrtulníku,“ vyjmenoval některé další činnost Jiří Kiss.

„Na závěr bych rád poděkoval za pomoc městu Chodov, našim podporovatelům, sponzorům a v neposlední řadě všem členům jednotky,“ uzavřel velitel.


Zdroj: město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 09.01.2018 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy