Chodov: Do města zamíří protidrogový vlak

Obří multimediální protidrogová vlaková souprava zastaví v letošním roce také v Chodově. Zdejší školáci tak dostanou možnost seznámit se s unikátním projektem Revolution Train.

dezinfekce

Zhruba 300 tun vážící vlak o délce 150 metrů nabízí zcela netradiční způsob protidrogové prevence. Návštěvníci soupravy si tak mimo jiné mohou vyzkoušet pocity lidí za mřížemi či ve výslechové místnosti na policejní služebně.

„Vlak by měl v Chodově stát celý den a být k dispozici žákům našich škol. Konkrétní program a harmonogram ještě domluvíme se školami a naším preventistou,“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger.

Rada města podle něj už akci schválila a totéž doporučí i zastupitelům.

„Také Chodov má svou drogovou problematiku a víme, že se nejedná o samospásnou záležitost. Je to ale jedna z možností, jak podpořit boj proti drogám a organizace, které se mu věnují,“ poznamenal starosta s tím, že pokud bude volná kapacita, vlak se teoreticky může otevřít i části veřejnosti.

„Předběžný termín jsme pro Chodov stanovili na 21. května,“ řekl autor projektu Pavel Tuma.

„Tato vlaková souprava přináší formou interaktivního a zážitkového vzdělávání zcela nové pojetí primární prevence pro vybrané cílové skupiny – především děti a mládež ve věku 12 - 17 let. Cílem je prostřednictvím zapojení všech lidských smyslů maximálně zapůsobit na osobnost návštěvníka vlaku a efektivním způsobem tak ovlivnit jeho pohled na legální a nelegální drogy,“ uvádí na svém webu organizátoři letošní Revolution Train tour.

Více informací naleznete zde.

Zdroj: město Chodov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 07.01.2018 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy