Chodov: Cestujícím zpříjemní jízdu nové autobusy

Pohodlí pro cestující, novou dimenzi komfortu zvláště pro starší část populace či dlouhodobě udržitelné jízdné. To je jen část výhod, které poskytnou nové nízkopodlažní autobusy s plynovým pohonem, jež pořídila společnost Ligneta.

dezinfekce

Ve svém vozovém parku má nyní osm těchto vozů. Autobusy mají nájezdovou plošinu pro handicapované na vozíku, jsou vybaveny novým světelným vnitřním i vnějším informačním systémem, který bude doplněn i o informační systém pro nevidomé a slabozraké. Pro snížení exhalací jsou autobusy poháněny zemním plynem.

Pořízení nových autobusů je výsledkem dlouhodobé spolupráce města Chodova a Lignety, kdy se i po zrušení podpory této dopravy ze strany Karlovarského kraje před 12 lety mnohé podařilo. Například nové autobusové nádraží a zachování autobusové dopravy v pravidelných intervalech mezi Chodovem a Karlovými Vary včetně víkendových a večerních spojů.

Projekt nákupu autobusů byl navržen tak, aby bylo možné pro realizaci využít pobídky EU a jedinečné příležitosti podpory programu IROP i v našem regionu. Podpora veřejné dopravy z programu integrovaného regionálního operačního programu ve výši 85% na nákup 8 vozidel MAN Lion's City Ü, jejichž hodnota je téměř 50 mil. korun, tak přináší poprvé i k obyvatelům našeho regionu část prostředků určených pro Českou republiku na zlepšení kvality veřejné dopravy a životního prostředí. Tento projekt se podařilo realizovat jako jediný v Karlovarském kraji díky vedení města Chodov a spolupráci s dopravcem Ligneta.

A ještě jedna novinka od září. Pro podporu veřejné dopravy byly vládou nařízeny nové tarify. Pro dospělé cestující, na které se tyto slevy nevztahují, zavádíme nový bonus „Káva zdarma.“ Cestující po předložení dvou kuponů, které jsou součástí jízdenky, obdrží na AN Chodov žeton na nákup kávy nebo jiného teplého nápoje v automatu budovy autobusového nádraží.

Představení a prezentaci nových autobusů připravila Ligneta ve spolupráci s Chodovem na středu 5. září ve Staroměstské ulici. Začátek je v 16 hodin.


Zdroj: město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 03.09.2018 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy