Chodov: Brožura zmizela z pultu za jediný týden

S nečekaně velkým zájmem se setkala nová historická publikace o proměnách Chodova, která vyšla v minulých dnech. Zájemci beznadějně rozebrali její kompletní náklad v počtu patnácti set kusů během jediného týdne.

dezinfekce

Sto třiceti stránková kniha s názvem Chodovské proměny ukazuje, jak zasáhlo uplynulých sto let do podoby chodovských ulic. Díky srovnání konkrétních míst v minulosti a dnes se mohou čtenáři alespoň symbolicky znovu projít zaniklou historickou zástavbou.

„Tak velký zájem jsme vůbec nečekali, publikace mizela po stovkách kusů prakticky před očima,“ řekla Lenka Christová z chodovského turistického a informačního centra, kde byla kniha zdarma distribuována.

„Samozřejmě mne to nesmírně těší a jsem opravdu rád, že mají Chodováci takový zájem o historii města. Vzhledem k tomu jsme se rozhodli, že příští rok, kdy si budeme připomínat 125. výročí povýšení Chodova na město, připravíme důstojnou a reprezentativní knihu, která určitě uspokojí všechny milovníky chodovské historie,“ přislíbil městský historik Miloš Bělohlávek.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 18.09.2018 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy