Chodov: Běžecký závod Chodovská vlečka se blíží

V posledním srpnovém víkendu se bude konat 2. ročník běžeckého závodu Chodovská vlečka. Závod je určen široké veřejnosti a tímto město zve všechny běžecké nadšence do Chodova na Bílou vodu, která je po rekultivaci ideálním místem pro pohybové aktivity.

dezinfekce

Na pozvání vedení města zavítají na závod i naši běžečtí kamarádi ze spřáteleného oddílu Oelsnitz. 

„Závod bude měřen čipovou časomírou,“ sdělil ředitel závodu Martin Horváth.

„Hlavní závod odstartuje v sobotu 26. srpna v 18 hodin, přičemž trať závodníky z hráze Bílé vody zavede do zrekultivované oblasti Chodovské výsypky až na nejvyšší bod tratě k železniční vlečce, od toho je odvozen název závodu,“ přiblížil trať závodu Martin Horváth.

Velký význam je přikládán také dětským závodům. Děti absolvují dle ročníku narození tratě od 0,1 km až po 3,2 km. Hlavní závod je i pro letošní rok součástí ligy běžců Karlovarského kraje.

I v letošním ročníku se Chodovští atleti, po dohodě s vedením města Chodova, rozhodli veškeré startovné věnovat na dobročinné účely. Pro letošní rok vybrané startovné bude věnováno Natálce Weissové, která se narodila s vrozeným rozštěpem páteře.

„Letošní novinkou, kterou si organizátoři připravili, je možnost zvolit i štafetový závod 1+1,“sdělil technický ředitel závodu Miloslav Zítka. 

„Stejně jako v loňském ročníku, tak i letos budou pro všechny účastníky připraveny dvě občerstvovací stanice na trati závodu a samozřejmě i v cíli, kde bude nachystáno dostatek tekutin a ovoce,“ doplnil hlavní rozhodčí závodu Pavel Simeth. 

Starty jednotlivých závodů dětských kategorií budou probíhat v sobotu 26. srpna od 17 hodin a v 18 hodin bude odstartován hlavní závod.

Registrovat se je možné zde.


Zdroj: město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy