CHKO Slavkovský les slaví 45 let

Ostrov zeleně, klidu a dosud málo narušené přírody, jenž se nachází mezi světově proslulými lázněmi, letos v červnu slaví 45 let od svého vyhlášení. Řadí se tak k jedněm z nejstarších CHKO v rámci celé České republiky. Nenechte si ujít dvě zajímavé exkurze do přírody, které pro vás připravila Správa CHKO Slavkovský les. První se uskuteční již tuto sobotu 8. června.

dezinfekce

Přímo v terénu mohou návštěvníci vycházek s pomocí odborníků vidět a sami posoudit, s čím se ochrana přírody potýká a jak se tento obor posunul v průběhu posledních téměř 50 let. První exkurze, která se uskuteční již tuto sobotu, bude směřovat na Kadaňsko na úpatí Doupovských hor. Účastníky čekají ukázky zajímavých a vzácných druhů rostlin a povídání s Radkem Fišerem o rekultivacích území po těžbách a možnostech přirozeného vývoje rostlinných společenstev na takto narušených místech. Sraz bude v Kadani na parkovišti u zahrádkářské osady Bystřická v 9:30 hodin.

Druhá vycházka, která je připravena na sobotu 15. června, zavede účastníky do divoké soutěsky řeky Teplé. Společně s průvodci Janou Rolkovou a Tomášem Fialou zavítají do nepřístupného území údolí meandrující řeky, kde se snoubí lidské výtvory s přírodními. Uvidí zachovalé lesy i ty ohrožené kůrovcem, poví si něco více o lesnickém hospodaření, ukážou si zajímavé vzácné druhy rostlin a s trochou štěstí potkají i zdejší vzácné živočichy. Sraz bude na vlakové zastávce Louka u Mariánských Lázní v 9:35 hodin.

Vstup na obě exkurze, které jsou součástí cyklu přírodovědných akcí Pojďte s námi do přírody, je zdarma. V rámci tohoto cyklu se můžete v průběhu roku těšit na téměř 100 výprav za poznáním přírodních zajímavostí západních Čech.

Více informací najdete zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy