Chebští horolezci z DDM Sova míří na Olympiádu

Dne 23. března 2019 se naši horolezci z Oddílu sportovního lezení „Dober!“ při DDM Sova Cheb zúčastnili Českého poháru v lezení na obtížnost, který se konal v Praze v lezecké aréně SmíchOFF.

dezinfekce

Tyto elitní celorepublikové závody, organizované pod hlavičkou českého horolezeckého svazu, letos slouží i jako kvalifikace na Olympiádu dětí a mládeže, která se letos koná poslední červnový týden v Libereckém kraji. Sportovní lezení bude poprvé i na Letních olympijských hrách 2020 v Tokiu a právě Česká Republika zde bude mít jako horolezecká velmoc několik velkých adeptů na medaile.

Závod v Praze probíhal celý den od sedmi ráno do devíti večer a kromě báječné atmosféry měli chebší horolezci možnost setkat se i s hvězdami českého sportovního lezení. Adam Ondra, Martin Stráník nebo Jakub Konečný jsou opravdová elita a již v jejich věku žijící legendy nejen českého, ale i celosvětového lezení.

Chebští mladí se v porovnání s celorepublikovou špičkou neztratili a po krásných výkonech si odvezli nejen body do Českého poháru, ale třem z nich (jmenovitě Ondřej Hartl, Karolína Kučerová a Jiří Vacek) se již na těchto závodech podařilo kvalifikovat na Olympiádu.

"Děkujeme za výbornou reprezentaci Města Cheb i celého Karlovarského kraje a přejeme mnoho úspěchů i na dalších závodech Českého poháru," uvedl Samuel Sichrovský, vedoucí oddělení sportu a turistiky DDM Sova Cheb.


Zdroj: Samuel Sichrovský, vedoucí oddělení sportu a turistiky DDM Sova Cheb.




Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy