Chebsko: Za tři školní období zameškala více než 900 hodin

Povinnost řádně zabezpečovat povinnou školní docházku nezletilé dcery, která vyplývá ze zákona o rodině, vzali nejspíš na lehkou váhu 30letý muž a 35letá žena z Chebska. Svoji nezletilé dceři měli umožnit vést zahálčivý život tím, že nezajistili její povinnou školní docházku.

dezinfekce

V důsledku toho měla dívka za tři školní období zameškat více než 900 hodin a z důvodu špatného prospěchu musela opakovat daný ročník. Dále v roce 2018/2019 měla dokonce přes 600 zameškaných hodin a z toho téměř 200 neomluvených. Od obviněné ženy nebyla řádně zajišťována příprava do školy také u její druhé nezletilé dcery. Ta měla za uplynulý školní rok 2018/2019 přes 800 zameškaných hodin a z toho více jak 500 neomluvených. Obviněná žena se uvedeného jednání dopustila i přesto, že za obdobné jednání byla již v minulosti potrestána.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a obvinili je ze spáchání přečinu ohrožování výchovy dítěte. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži až dvouletý pobyt ve vězení. V případě prokázání viny hrozí obviněné ženě trest odnětí svobody na 6 měsíců až 5 let, neboť se uvedeného jednání dopustila opětovně.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy