Chebsko: Vyrazil uzamčené vstupní dveře bytu

Čtyřiatřicetiletý muž z Rychnova nad Kněžnou měl 18. září tohoto roku v ranních hodinách násilně vstoupit do cizího bytu. Zde chvíli setrval a poté před svým odchodem z bytové jednotky měl odcizit z obývacího pokoje mobilní telefon.

dezinfekce

Majitel bytu po příchodu domů zavolal na tísňovou linku 158. Přivolaní policisté na základě získaného popisu a směru, kterým se pachatel vydal, od svědků celého incidentu, muže v lokalitě rychle vypátrali. Muž byl policisty na místě zadržen a eskortován na místní policejní služebnu. Po provedených procesních úkonech mu policisté z Obvodního oddělení v Aši sdělili podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádeže. Druhý den byl na základě rozhodnutí Okresního soudu v Chebu vzat do vazby. Svým jednáním způsobil škodu kolem 4 tisíce korun.

V páchání trestné činnosti není žádným začátečníkem. Takového jednání se dopustil i přesto, že byl v minulosti rozsudkem Okresního soudu v Praze za obdobnou trestnou činnost odsouzen. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

prap. Eva Valtová
por. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy