Mariánské Lázně, Cheb: Prodával pervitin

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

dezinfekce

Muž měl minimálně od června roku 2016 až do současné doby bez povolení a navíc za účelem dalšího prodeje obstarávat drogu pervitin. Tu měl pak prodávat nebo jinak poskytovat na různých místech na Chebsku, zejména v katastru města Mariánské Lázně minimálně 18 odběratelům. Ti od něj získali přinejmenším 150 gramů pervitinu.

Zmíněný muž byl navíc kriminalisty obviněn ještě ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.  V měsíci září 2017 měl vypáčit desku výplně vchodových dveří do jedné z prodejen v Chebu, ze které následně odcizil cigarety, čokolády i finanční hotovost. Odcizením věcí tím měl způsobit škodu ve výši téměř 30 tisíc korun a poškozením dveří škodu ve výši 25 tisíc korun.

V případě prokázání viny mu za tento skutek hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Muž byl kriminalisty po důkladné práci a souhlasu státního zástupce zadržen a umístěn do policejní cely. Policisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval a v nejbližší době bude muž předán soudu.


prap. Bc. Michal Žáček

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy