Chebsko: Případ 10 let staré neobjasněné vraždy jde do vyšetřování

Od ranních hodin realizoval tým příslušníků Generální inspekce bezpečnostních sborů úkony, jejichž cílem bylo zadržet osoby důvodně podezřelé ze spáchání trestného činu vraždy, ke které došlo téměř před deseti lety na Chebsku. Na akci GIBS dále spolupracují příslušníci Krajského ředitelství Policie ČR Karlovy Vary a zásahová jednotka Policie ČR z Ústí nad Labem.

dezinfekce

Dne 23. listopadu 2008 pachatelé brutálním způsobem zavraždili šestadvacetiletého mladého muže, kterého na odlehlém místě nedaleko přehrady Bílý Halštrov nejdříve těžce zranili útokem a následně ho zavraždili. Muž následkům mučení a těžkých poranění podlehl na místě.

Případ byl v minulosti prověřován tehdejší Inspekcí ministra vnitra a následně předán i tehdejšímu policejnímu orgánu Krajského ředitelství policie Západočeského kraje. V té době se však nepodařilo shromáždit dostatek důkazního materiálu, a proto byla věc v srpnu 2009 odložena.

Případem se začali příslušníci GIBS zabývat asi před půl rokem, kdy byly zjištěny zcela zásadní a nové skutečnosti, které opravňovaly začít znovu tento otřesný případ prověřovat. 

Na základě vyžádané spolupráce mezi GIBS a PČR byly příslušníky zásahové jednotky v Aši a Chebu zadrženy dvě osoby, které byly následně převezeny do Karlových Varů příslušníkům GIBS k dalším nezbytným procesním úkonům a opatřením.

Vyšetřovatel Generální inspekce bezpečnostních sborů zahájil dnešního dne trestní stíhání dvou osob, které obvinil ze spáchání trestného činu vražda.

Jedním z obviněných je devětatřicetiletý bývalý příslušník PČR z Obvodního oddělení Aš a druhým obviněným je pětačtyřicetiletý muž, civilní osoba. Oba společným jednáním jiného úmyslně usmrtili a čin spáchali zvlášť trýznivým způsobem. Podle tehdy platného trestního zákona hrozí oběma v případě prokázání viny až výjimečný trest.


Zdroj: GIBS - Generální inspekce bezpečnostních sborů



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy