Chebsko: Policisté kontrolovali chatové oblasti

Dne 20. listopadu 2019 policisté z Obvodního oddělení Cheb – město ve spolupráci se strážníky městské policie Cheb provedli kontrolu chatových oblastí a zahrádkářských kolonií na území Chebu. Desítka policistů a strážníků provedla kontrolu v osmi vytipovaných lokalitách. Policisté zde kontrolovali správné zabezpečení chat a zahrad.

dezinfekce

Tyto kontroly se provádějí z preventivních důvodů, aby policisté předešli páchání trestné činnosti jako například vloupání do objektů a následnému pátrání po odcizených věcech.

Díky skvělé spolupráci policistů z Obvodního oddělení Cheb – město a strážníků městské policie, došlo k vytvoření karty o společně provedené kontrole chat. Majitelé již zkontrolovaných objektů jí najdou na svých objektech. Při kontrole bylo zjištěno, že všechny kontrolované objekty byly řádně zabezpečeny. Vzhledem k tomu, že chataři již zazimovali svá přechodná letní bydlení, budou kontroly chatových oblastí i nadále pokračovat na celém území Karlovarské kraje.

Všechny tyto bezpečnostní akce jsou uskutečňovány v rámci celorepublikového projektu „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě a svým sousedům.“ Součástí projektu je také mobilní aplikace s názvem „Zabezpečte se.“ Aplikaci je možné si bezplatně stáhnout ve svém chytrém telefonu v  Google Play i v App Store. Jejím hlavním cílem je poradenství pro širokou veřejnost, jak správně zabezpečit svůj majetek. Mimo jiné aplikace obsahuje kontakty na zámečnické firmy z celé republiky rozdělené dle krajů. Aplikace byla letos aktualizována, kdy přináší nově informace k používání trezorů a zabezpečovacích zařízení. Mnoho občanů si neuvědomuje, že nedostatečně zajištěný trezor v objektu bývá „službou“ pro pachatele krádeží a majetek ochránit nedokáže. Výjimkou při krádeži není odcizení celého trezoru. Z uvedených důvodů je nutné myslet na vhodné připevnění trezoru.

Během tohoto dne chebští policisté kromě kontroly chat spolupracovali i s rybářskou stráží. Zaměřili se na vodní plochy na Chebsku, kde kontrolovali správné dodržování pravidel rybolovu. Při prováděných kontrolách nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání.

prap. Bc. Jiří Soukup
por. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.11.2019 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy