Chebsko: Nesplácením mobilních telefonů způsobila prodejci škodu 35 tisíc

Policie řešila dva případy, ve kterých hráli hlavní roli mobilní telefony. V prvním případě chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmadvacetileté ženy, kterou obvinili ze spáchání přečinu podvod.

dezinfekce

Výše zmíněná žena si měla v lednu letošního roku zakoupit dva mobilní telefony, které měla prodejci splácet po dobu třiceti měsíců. Do současné doby ale měla uhradit pouze čtyři splátky, a to navíc ještě v nižší částce, než bylo ve smlouvě sjednáno. Tímto svým jednáním způsobila prodejci mobilních telefonů škodu 35 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na dvě léta.

Ve druhém případě policisté z obvodního oddělení Cheb – město sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež třicetileté ženě.

Ta se měla na konci září společně s kamarádem procházet ulicemi Chebu. U jednoho z dětských hřišť si měli všimnout dvojice mladíků, kteří si hráli s míčem. Žena si měla sednout na lavičku u hřiště, kde měli mít mladíci batoh s osobními věcmi. Třicetiletá žena měla využít situace, kdy se na ni nikdo nedíval, a z pootevřeného batohu měla odcizit mobilní telefon. Následně měla místo opustit. O několik málo minut později měla mobilní telefon prodat poblíž jednoho z chebských nákupních center. Tímto svým jednáním způsobila majiteli mobilního telefonu škodu převyšující částku 5 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na dvě léta.


prap. Jakub Kopřiva
nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy