Chebsko: Kradl vše, co mu přišlo pod ruku

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Chebu zahájili trestní stíhání 27letého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.

dezinfekce

Obviněný muž se měl takového jednání dopouštět hned ve třech případech. V prvním případě měl začátkem července tohoto roku násilně vniknout do kůlny stojící na zahradě v malé obci na Chebsku. Zde měl odcizit například sekačku a tři horská kola. Tím způsobil majiteli škodu ve výši kolem 31 tisíc korun.

V druhém případě se obviněný muž dopustil trestného činu krádeže a porušování domovní svobody tím, že začátkem září násilně vnikl do bytové jednotky v panelovém domě. Z místnosti sloužící jako obývací pokoj měl odcizit televizor, batoh a hry na DVD. Poškozenému majiteli bytu svým jednáním způsobil škodu ve výši kolem 4 tisíc korun.

Obdobně si měl počínat i ve třetím případě. Během poloviny měsíce září měl opět násilně vniknout do bytu. Zde jeho pozornost upoutaly opět různé hry na DVD a další různé věci, které odcizil. Jednalo se například o různou elektroniku, hodinky, oblečení a další. Poškozenému majiteli byla tímto způsobená škoda ve výši kolem 43 tisíc korun.

V páchání takové trestné činnosti není žádným nováčkem. Výše uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za stejnou trestnou činnost odsouzen Okresním soudem v Sokolově. Policejní komisař podal na obviněného muže podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Chebu muže poslal do vazební věznice.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři léta.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
so 28.09.2019 12:30




0 +
 

Hlavní zprávy