Chebsko: Dva úvěrové podvody

V obou případech v případě prokázání viny hrozí obviněným trest odnětí svobody na jeden rok až pět let za způsobenou větší škodu.

dezinfekce

Chebští kriminalisté řešili během posledního týdne dva případy úvěrových podvodů. V prvním případě je obviněný dvacetiletý muž z Chebu, který se měl takového jednání dopustit tím, že zažádal u několika finančních společností o poskytnutí spotřebitelského úvěru. Při uzavírání úvěrových smluv, měl však úmyslně zamlčet podstatné údaje o dalších jeho závazcích a uvést smyšlené údaje o výši jeho příjmu. Na základě těchto sdělených údajů mu byl úvěr u několika společností posléze poskytnut. Do současné doby však uhradil pouze část z takto vzniklých závazků a tímto způsobil společnostem škodu ve výši kolem 60 tisíc korun.

Ve druhém případě se obdobného podvodného jednání měla dopustit 22letá žena z Aše, kterou kriminalisté obvinili ze spáchání pokračujících přečinů úvěrový podvod a podvod. Ta měla při sjednávání návrhů na poskytnutí úvěrů od několika nebankovních společností úmyslně a opakovaně uvádět zkreslené informace o výši svém příjmu a zatajovat další podstatné údaje. Úvěrové společnosti po sdělení takto nepravdivých skutečností na žádost o poskytnutí úvěru přistoupily a úvěry obviněné ženě opakovaně poskytly. Tím byla společnostem způsobená škoda celkem kolem 130 tisíc korun.

V obou případech v případě prokázání viny hrozí obviněným trest odnětí svobody na jeden rok až pět let za způsobenou větší škodu.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy