Chebsko: Celníci zajistili zboží za více než 8 milionů

Karlovarští celníci při třech posledních kontrolách zajistili další zboží za více než osm milionů korun. Při kontrole na tržnici v areálu Asia Dragon Bazar v katastru obce Svatý Kříž na konci minulého týdne zajistili celníci více než 700 kusů textilu, galanterního zboží a 262 párů obuvi, jež vykazovaly znaky padělků, čímž by mohlo dojít k porušení práv duševního vlastnictví.

dezinfekce

Stánkaři zboží nabízeli jako originály světoznámých značek, např. Nike, adidas, Calvin Klein, Lacoste, Polo a další, přičemž jeho hodnota vyjádřená v cenách originálních výrobků by činila téměř 2,5 milionu korun.

Další zboží celníci našli při kontrolní činnosti na komunikaci D6 minulý čtvrtek u Chebu, kde zastavili osobní automobil české imatrikulace s vietnamským řidičem. V zavazadlovém prostoru vozidla bylo ukryto více než 40 ks oděvních doplňků (šály, peněženky, opasky, čepice), jejichž hodnota vyjádřená v cenách originálních výrobků by převyšovala částku 500 tisíc korun. Celníci zboží zajistili, tudíž se na pulty stánků, kam pravděpodobně směřovalo, nedostane. 

Zatím poslední kontrola proběhla v pondělí 23. září, kdy se celníci opět zaměřili na tržnici v areálu Asia Dragon Bazar u Chebu. V tomto případě zajistili výrobky porušující práva duševního vlastnictví, jejichž hodnota vyjádřená v cenách originálů by činila více než 5 milionů korun. Zboží celníci našli nejen před stánky a v nich, ale také ve skladu, jenž byl napěchován různým zbožím, které obchodníci nabízejí vybraným zákazníkům. Pracovníci dohledu v tomto případě zajistili přes 500 kusů textilu a galanterního zboží a bezmála 70 párů obuvi nabízených jako originály světoznámých značek, např. Nike, adidas, Jack Wolfskin, Tommy Hilfiger či MCM.

Všechny případy byly předány k dalšímu řízení na právní oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Přestože stánkařům hrozí zajištění zboží i peněžité tresty, zboží, které porušuje práva duševního vlastnictví, opakovaně nabízejí. Karlovarští celníci budou v kontrolách tržnic pokračovat i nadále.


Zdroj: Celní úřad pro Karlovarský kraj

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 26.09.2019 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy