Chebsko: Bourali pod vlivem alkoholu. Jeden z řidičů nadýchal přes tři promile

Policisté z chebského dopravního inspektorátu řešili na konci dubna letošního roku dopravní nehodu v Aši. K té mělo dojít tak, že šedesátiletý muž měl osobním automobilem značky Ford narazit do zaparkovaného vozidla značky Opel, které poškodil.

dezinfekce

Po příjezdu policejní hlídky se muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 3,34 a 3,29 promile.

Ve druhé polovině května letošního roku měl osmačtyřicetiletý muž jet s vozidlem značky Peugeot směrem na Františkovy Lázně, kde se v křižovatce střetl s osobním automobilem značky Hyundai. Dopravní nehodu měl zavinit osmačtyřicetiletý muž, který nedal při odbočování vlevo protijedoucímu vozidlu přednost. Také po této dopravní nehodě se řidiči podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která u osmačtyřicetiletého muže vyšla s pozitivním výsledkem 1,03 a 1,06 promile.

Policisté oběma řidičům zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Následně se oba podrobili lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Po provedených úkonech jim bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Osmačtyřicetiletému muži hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Šedesátiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 20.06.2019 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy