Cheb: Zemřel bývalý ředitel divadla Miloš Růžička

Ředitelem Západočeského divadla Cheb byl od října 1999 do konce roku 2011, poté ještě několik sezón v divadle pracoval jako šéf technického provozu.

dezinfekce

Jako člen technického týmu ostatně v 60. letech v divadle začínal. Později se přesunul na manažerské pozice (v 90. letech působil jako ředitel mariánskolázeňského divadla). Za jeho vedení chebské divadlo zažilo tři umělecké šéfy (Branislav Mazúch, Věra Herajtová, Zdeněk Bartoš), ukončila svou činnost loutkářská skupina a pod hlavičkou Západočeského divadla se sloučily dvě městské kulturní instituce (divadlo a kulturní středisko, dnes KC Svoboda). Provedl divadlo touto nelehkou reorganizací, stabilizoval herecký soubor a upevnil pozici divadla v rámci městských příspěvkových organizací, zahájil modernizaci technického vybavení (zejména zvukové aparatury pro velké hudební inscenace); v jeho éře divadlo slavilo mnohé úspěchy na přehlídkách (České divadlo) a dále rozšiřovalo svůj vliv a oblibu u Chebanů.

"Miloš Růžička divadlo miloval, věnoval mu obrovské množství úsilí a práce a za jeho místo na slunci se bil jako lev. Za jeho obětavost děkujeme a s vděčností vzpomínáme," uvádí Západočeské divadlo Cheb na svých facebookových stránkách. 


Zdroj: facebookové stránky Západočeského divadla Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 25.09.2018 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy