Cheb: Zastupitelé odsouhlasili rozpočet na rok 2018

Město Cheb bude v letošním roce hospodařit s finančními prostředky v celkovém objemu přes 1 miliardu korun. Tento údaj vyplývá z rozpočtu města na rok 2018, který včera schválilo zastupitelstvo na svém zasedání.

dezinfekce

Celkové příjmy mají dosáhnout výše 757 milionů. Saldo příjmů a výdajů tedy činí přibližně 66 milionů. Upravený rozpočet, oproti předešlému, který neschválili zastupitelé na prosincovém jednání, počítá s úsporou 57,6 milionů korun. Tyto prostředky budou sloužit městu jako rezerva.

I letos rozpočet počítá s opravami komunikací, vnitrobloků, budováním cyklostezek, opravami škol nebo investicemi do bydlení.

„Na rekonstrukce městských domů máme v rozpočtu připraveno více jak 27 milionů korun. V plánu je oprava domu Dyleňská 34 (Modrý věžák) za 10 milionů, nebo částečné rekonstrukce panelových domů Matěje Kopeckého 5 a 6, kde dojde k výměně výtahů a nevyhovujících částí zateplení za 5,5 milionů korun. Oprava domu v Mánesově 23 nás bude stát 12 milionů,“ doplnil Zdeněk Hrkal.

„Z dalších velkých akcí bych zmínil například propojení města se Švédským vrchem, kdy má dojít k demolici stávající lávky, dokončení projektové přípravy lávky nové a především k zásadním úpravám trasy pro pěší z Pivovarské ulice na Švédský vrch. Dále se počítá také s dokončením zateplování 1. ZŠ na Skalce, pokračováním rekonstrukce sportovního areálu Lokomotivy, další etapou postupné revitalizace Chebského hradu nebo realizací projektu Brána do nitra Země, kdy dojde k dalšímu zatraktivnění území od přehrady Skalka směrem ke Komorní hůrce,“ uzavřel místostarosta Michal Pospíšil, do jehož gesce patří odbor investic.

„Toto je pouze krátký výčet akcí, se kterými letošní rozpočet počítá. Jedná se o akce, které bychom v letošním roce měli zvládnout,“ uvedl starosta.

Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy