Cheb: Začnou další úpravy území nad přehradou Skalka

V březnu budou zahájeny další úpravy území nad přehradou Skalka, které jsou součástí projektu nazvaného Brána do nitra Země. Dojde například k vybudování naučné stezky se zaměřením na přírodní zajímavosti i historii lokality, parkovým úpravám či výstavbě bezbariérové cesty od hráze přehrady Skalka na Kachní kámen.

dezinfekce

V lokalitě bývalé plovárny a navazujícím území směrem k vyhlídce Egerwarte bude doplněn nový mobiliář včetně pergoly nebo dobudována cestní síť. Vše má být hotovo do konce října letošního roku. Celkové náklady budou činit 10,5 milionu korun. Schválená evropská dotace z programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Bavorskem přitom pokryje 90 procent uznatelných nákladů. Vedle stavebních úprav se počítá i s realizací dalších doplňkových aktivit. Půjde například o vzdělávací programy pro školy i veřejnost, tvorbu propagačních materiálů, workshopy nebo geologický průzkum dotčených území. V lokalitě nad přehradou Skalka dojde navíc také k opravě štěrkové cesty od Egerwarte na Stein. Ta by měla stát 900 tisíc korun a bude plně hrazena z prostředků města.

Letošní práce navazují na úpravy, které se tady v rámci projektu Goethův naučný lesopark udělaly v předloňském roce. Vznikly zde nové cesty, bludiště či zavěšená lávka, upravilo se také okolí vyhlídky Egerwarte.

Realizace letošních úprav je součástí již zmíněného přeshraničního projektu Brána do nitra Země, který je zaměřen na obnovu kulturního a přírodního dědictví s důrazem na geologii a vzdělávání. Partnery Chebu jsou geologická společnost z bavorského Fichtelbergu a město Františkovy Lázně, které pracuje na zatraktivnění přírodní rezervace Soos a Komorní hůrky.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy