Cheb: Z autoopravny odcizil skútr. Jezdil s ním po městě

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního osmatřicetiletého muže, kterého obvinili z přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

dezinfekce

Obviněný měl dne 6. 7. 2019 v nočních hodinách přelézt oplocení a vniknout do bývalé autoopravny v Chebu. Poté měl vejít do dílny, kde měl odcizit zaparkovaný silniční skútr, který měl klíčky v zapalování. Muž si měl následně otevřít vrata areálu a i se skútrem objekt opustit.

Ještě tentýž den ve večerních hodinách na odcizeném skútru, který měl navíc neodpovídající registrační značku, vyrazil do ulic Chebu. Na křižovatce ulic Nerudova a Brandlova si ho ovšem všimla policejní hlídka, která ho chtěla zastavit a provést silniční kontrolu, jelikož věděla, že skútr tohoto typu je v celostátním pátrání. Na výstražné znamení k zastavení řidič nejdříve nereagoval a před policisty měl ujíždět. Po chvíli měl zastavit, skútr odstavit a začít utíkat směrem k místnímu restauračnímu zařízení. Po několika metrech byl policejní hlídkou dostižen.

Na základě zjištěných skutečností byl osmatřicetiletý muž zadržen a převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům. Po provedených úkonech kriminalisté státnímu zástupci podali podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Muže poté poslal soudce do vazební věznice.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl za trestný čin krádeže v posledních třech letech již pravomocně odsouzen.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
12.07.2019 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy