Cheb: Vyhlášení nejlepších sportovců doplnil pestrý program (TV Západ)

V sobotu 7. dubna se v Kulturním centru Svoboda v Chebu konal slavnostní večer vyhlášení Nejúspěšnějších sportovců okresu Cheb za rok 2017. Ve slavnostně vyzdobeném hlavním sále proběhl tříhodinový program, který kromě ocenění sportovních výkonů přinesl i řadu zajímavých vystoupení.

dezinfekce

V úvodu se představili chebští lukostřelci, kteřísi  za hudebního doprovodu zastříleli z balkónů. Pořadatelem jubilejního, desátého ročníku vyhlašování, je Sportovní unie Chebska. Programem provázel Jacek Přibáň spolu se Štěpánem Škorpilem. Společně přivítali řadu hostů v čele se starostou města Chebu Zdeňkem Hrkalem a hejtmankou kraje Janou Vildumetzovou. Pak už se rozběhl maraton oceňování sportovců. 

V kategorii mládež jednotlivci byli oceněni - Stanislav Sztrapek a Matěj Nádhera, atleti z SKP Union Cheb, Gabriela Roberta Vítů z Royal Golf Club Mariánské Lázně, Veronika Dvořáková, odchovankyně chebské házené, která v současnosti hraje v týmu DHK Baník Most. Dále člen reprezentace ČR v minigolfu Jan Kadlec TJ MG Cheb, lukostřelkyně Martina Zikmundová a Petra Zikmundová z LK Eska Cheb, reprezentant ČR v rádiově orientačním běhu Jan Trpák a reprezentantka ČR Petra Liďáková, oba z oddílu ROB Cheb. Desátým oceněným v této kategorii byl juniorský reprezentant ČR v lyžařském orientačním běhu Vojtěch Bartoš z TJ Lokomotiva Mariánské Lázně. Pro cenu si přišel také reprezentant ČR v silniční cyklistice Karel Tyrpekl z týmu Profi sport Cheb. Dále vzpěrači Eduard Rybák a Tomáš Dunka z TJ Lokomotiva Cheb. Ocenění získala také mažoretka, juniorská mistryně Evropy v sólo pomponu, duo batonu a duo pomponu Natálie Novotná z STS Magicstar Cheb. Mládežnickou kategorii uzavřel stříbrný medailista v dorostu na Mistrovství republiky tenista Matěj Pánik z Tenisového klubu Cheb.

Divákům se pak představil zpěvák Sebastian. Následovala kategorie mládež kolektivy. V ní si ocenění odneslo družstvo juniorek, štafet běžkyň SKP Union Cheb ve složení Tiralová, Petrikovičová, Sabadinová a Jarošová. Úspěšné bylo i žákovské družstvo ze stejného oddílu ve složení Had, Vaidiš, Petrikovič a Sztrapek. Za třetí místo v I. lize vzpírání bylo oceněno družstvo juniorů TJ Lokomotiva Cheb ve složení: Pastorek, Rybák, Dunka, Karpíšek, Manhart a Kerďo. Pocty se dostalo i dorosteneckému mistrovskému  družstvo kuželkářské ligy ve složení Repčík, Utíkalová, Bína a Bulant.

V kategorii dospělých jednotlivců si ocenění odnesl reprezentant ČR v lukostřelbě Vít Vejražka z LK Eska  Cheb. Dále reprezentant ČR v jachtingu Štěpán Novotný z Jachtklubu Cheb. Také golfistka Silvie Dittertová z Royal Golf clubu Mariánské Lázně. Úspěch slavil i  vítěz celostátního žebříčku ČR ve stolním tenise Antonín Gavlas z SK TTC Františkovy Lázně.

Poté přišly na řadu kolektivy dospělých sportovců. Za třetí místo v extralize žen v golfu si odnesl ocenění tým Royal Golf Club Mariánské Lázně ve složení Dittertová, Kvidová, Kopejtková, Vítů, Poslední a Němečková. Za druhé místo v MČR v kladkovém luku tým LK Eska Cheb ve složení: Zikmundová Martina, Zikmundová Petra a Vaněk Martin. Úspěch slavilo i družstvo stolního tenisu SK TTC  Františkovy Lázně ve složení: Gavlas, Pavelka, Manna, Hobl a Žaloudík.

Z rukou hejtmanky pak obdržel ocenění paralympionik Miroslav Hrbek, hráč sledge hokeje ze Sportovního klubu vozíčkářů západočeského regionu Cheb. 

Následovalo vyhlášení výsledků v kategorii Veteráni. Ocenění získala reprezentantka ČR v minigolfu Eva Kadlecová z TJ MG Cheb. Dále sprinter Josef Milota z TJ Lokomotiva Mariánské Lázně. Úspěch slavila i reprezentantka ČR v rádiově orientačním běh Alena Pátková z ROB Cheb. Oceněna byla také golfistka Helena Janoudová z Royal Golf Club Mariánské Lázně. Pro cenu si přišel také Vítěz mistrovství ČR v kulturistice v kategorii Masters Michal Kičák.

Na pódiu pak přišel i populární herec Josef Dvořák a pobavil přítomné nejrůznějšími historkami. V programu pak následovalo vyhlášení kategorie funkcionářů, trenérů a rozhodčích. Ocenění získal Zbyněk Syrovátka z volejbalového klubu TJ Agro Cheb, cvičitelka z klubu ASPV TJ Lokomotivy Cheb Stanislava Holarová a trenér stolního tenisu Anton Gavlas z SK TTC Františkovy Lázně.

Do Síně slávy byli uvedeni fotbalisté: Miroslav Louda z TJ Lokomotiva Cheb, Erich Grüner z TJ FAAL Studánka, Jan Bečvář ze Sokola Teplá, Michal Stolec z Tatranu Tři Sekery a Miroslav Šollar z FK Skalná.  

Ceny získali také hráči RH Cheb: Milan Bokša, Luděk Mikloško, Ivo Knoflíček a Jiří Novák.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy