Cheb: Vnikli do dvou prodejen. Škoda je přes 100 tisíc

Dne 11. ledna 2017 policisté z Územního odboru Cheb zahájili trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže z Chebska, jako obviněného ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Současně zahájili i trestní stíhání osmnáctiletého muže z Chebska, jako obviněného ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci spáchaných formou účastenství.

dezinfekce

Trestných činů se měli muži dopustit tím, že v době od 10. do 11. ledna 2018 za užití násilí vnikli do dvou prodejen v Chebu. V prvním případě muži překonali za užití násilí dveře do skladu jedné z prodejen v Chebu. V objektu poškodili další tři dveře a poté celou prodejnu prohledali. Z prodejny si muži odnesli finanční hotovost, cigarety a tabák, destiláty a potraviny za téměř 100 000 korun. Muži také v objektu poškodili věci za více jak 15 000 korun.

Do druhé prodejny muži vstoupili také za užití násilí a po prohledání odcizili potraviny za více jak 5 000 korun.

Starší z mužů se svého jednání dopustil i přesto, že za takový čin byl v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán. Policisté oba muže dne 11. ledna 2018 zadrželi a umístili do policejní cely. Následující den podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby. Okresní soud v Chebu návrhu vyhověl u jednačtyřicetiletého muže. Druhý z mužů byl propuštěn ze zadržení.

V případě prokázání viny oběma mužům hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

prap. Bc. Daniel Dvořák

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy