Cheb: Veřejné diskuse k parkovacímu systému se zúčastnilo okolo 80 lidí

Od začátku letošního roku funguje ve městě zkušební parkovací systém. Cílem změn je lepší využití omezeného počtu parkovacích míst v lokalitách kolem centra města. Realizované změny vycházejí z provedeného průzkumu parkování zpracovaného odbornou firmou EDIP, která pro město zpracovala generel dopravy.

dezinfekce

V pondělí 19. února se v Kulturním centru Svoboda konala veřejná diskuse k nově zavedenému parkovacímu systému ve městě. Tohoto projednání se účastnilo vedení města spolu s pracovníky odboru správy majetku. Na setkání se svými dotazy a podněty přišlo kolem osmdesáti diskutujících občanů.

„Město pro změny v systému parkování použilo provedený průzkum parkování ve městě zpracovaný firmou EDIP. Diskuse s občany nastínila některá úskalí systému. Ale je třeba zdůraznit, že jsme ve stádiu procesu, který je třeba vyzkoušet. Zásadní problém, na kterém jsme se s diskutujícími shodli je ten, že město nedisponuje parkovacími místy všeobecně. Chybí odstavná parkoviště. Mnoho let zůstávaly ladem vnitrobloky. Příkladem mohu uvést vnitroblok Dlouhá - Hradební. O tom se před několika lety veřejně s občany diskutovalo, ale nedospělo se ke shodě. Tak se jeho revitalizace odsunula. V letošním roce chceme dokončit projektovou přípravu plánované rekonstrukce tohoto rozsáhlého vnitrobloku. V příštím roce můžeme začít stavět. Také zde by měly vzniknout nové parkovací plochy. Během léta vznikne v důsledku úprav vnitrobloku u tzv. „Myšárny“ na Růžovém kopečku několik parkovacích míst. Zároveň prostor u hradu bude upraven i pro potřeby parkování vozidel. V neposlední řadě zmíním i revitalizaci Provaznické ulice, na které se pracuje,“ uvedl starosta Zdeněk Hrkal.

„Je dobře, že se občané o dění ve městě zajímají. Diskuse ukázala i některá další možná řešení, která do systému parkování zapracujeme. Jak jsme přislíbili občanům, znovu si některé lokality projdeme a určitě pár parkovacích míst bude v brzké době možno vytvořit díky dílčím úpravám na některých komunikacích. V průběhu diskuse jsme zaznamenali i takové návrhy na pozastavení parkovacího systému a jeho následné přepracování. Vnímáme to jako další z podnětů veřejnosti k tématu parkování ve městě,“ doplnil místostarosta Michal Pospíšil.

Více o systému parkování naleznete na stránkách zde.

O konání této diskuse jsme vás informovali zde.

Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy