Cheb: Velká cena v atletice měla 39. ročník (TV Západ)

Již 39. ročník Velké ceny města Chebu v atletice se odehrál v úterý 20. srpna od 17 hodin na místním stadionu v Poohří. I přes nepříliš příznivé předpovědi počasí dorazila na akci slušná návštěva, které se sportovci odměnili skvělými výkony. Přítomné přivítal předseda chebských atletů Jacek Přibáň a starosta města.

dezinfekce

„Pro všechny tyto skupiny, pro vás diváky, pro závodníky, tak i pro organizátory si myslím, že z pohledu radnice mám dobrou zprávu. Usilovně pracujeme na tom, aby se areál, jak již pan Přibáň trošku avizoval, proměnil ve skutečný atletický areál, který ale i nadále po většinu času zůstane přístupný široké veřejnosti. V příštím roce zde vznikne multifunkční atletický areál, kde budou moci probíhat i technické disciplíny. A i tam - v dosud nevyužitém zázemí, vzniknou nová sportoviště, na kterých i vy budete moci sportovat. Doufám, že to jsou pro vás dobré zprávy a že se zde za rok sejdeme na další Velké ceně. Nyní si dovolím prohlásit zázračnou formulku – tímto zahajuji 39. ročník Velké ceny města Chebu,“ pozdravil účastníky a spustil akci starosta Chebu Antonín Jalovec.

Jako obvykle se nejprve představily budoucí atletické naděje ve třech bězích na 60 metrů. A hned v prvním závodě dospělých se na startu objevil trojnásobný halový mistr světa Pavel Maslák. V cíli za 6.94 byl první před Vojtěchem Svobodou a Jiřím Polákem.

V druhém běhu pak zvítězil chebský sprinter David Richter s čase 7.15. V napínavém ženském souboji na stejné trati se rozhodovalo mezi nejrychlejší Češkou Klárou Seidlovou a rumunskou mistryní Andreou Baboi. Cílová kamera zaznamenala vítězství české zástupkyně o tři setinky v novém rekordu Velké ceny 7.34. V druhém běhu se v čase 8.09 prohnala cílem karlovarská Štěpánka Dušková. 

Třístovku překážek žen pak ovládla Tereza Husáková v čase 44.89. Na stejné trati se v poli osmi účastníků se pod 35 sekund dostali hned tři borci. Nejrychlejší byl Roman Flaška s časem 34.43. V druhém běhu bral prvenství za 35.62 Ondřej Škrdland z Lokomotivy Beroun. 

Na trati 300 metrů žen si v prvním běhu zaběhla osobní rekord Nikola Bendová z Olympu Praha – 37.85. V druhém běhu vyhrála v čase 44.08 Anita Žáková.

I na dvojnásobné trati padl osobák a to u vítězné Renaty Vocáskové z Dukly Praha – 1:32.97. 

Strhující souboj na cílové rovince předvedli nadějný Jakub Davidík s vynikajícím španělským mílařem Davidem Palaciem. Až v samotném závěru Španěl o píď předběhl o 14 let mladšího závodníka ze Stříbra. Ten časem 2:23.24 vytvořil nový český juniorský rekord. 

Letošní nejlepší čas na 150 metrové trati mužů pak ukázal Pavel Maslák – 15.72. V druhém běhu dominoval chebský David Richter s časem 16.59, ve třetí pak David Kurfürst z Karlových Varů. 

Na stejné trati vrátila porážku Rumunka Baboi Kláře Seidlové také o 3 setiny v úžasném přímém souboji – 17:53. Druhý běh, ve kterém zvítězila Julie Hlaváčková, byl pak zároveň posledním závodem Velké ceny. 

Na příští jubilejní 40. ročník slibují pořadatelé mimořádné obsazení a úroveň tohoto tradičního chebském závodu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy