Cheb: Ve městě přibyly další stanoviště podzemních kontejnerů

Nové podzemní kontejnery jsou ve dvorním traktu za úřadem práce a u parkoviště na Kasárním náměstí.

dezinfekce

Na dalších dvou místech širšího centra Chebu se objevily velkokapacitní podzemní kontejnery na odpad. Jejich hlavní výhodou v porovnání s plastovými popelnicemi je to, že z nich odpad nelze vybírat. Nehrozí tak problémy známé ze stanovišť klasických kontejnerů, kolem kterých jsou neustále vyházené odpadky. Do centra se navíc hodí daleko lépe než řady plastových kontejnerů a popelnic.

„Nové podzemní kontejnery přibyly ve dvorním traktu za úřadem práce a u parkoviště na Kasárním náměstí. Na každém z těchto míst jsou čtyři - po jednom na směsný komunální odpad, plasty, papír a sklo. Jejich vybudování celkově stálo přes 2,3 milionu korun. Část nákladů přitom pokryje dotace z Operačního programu Životní prostředí. Výstavba stanoviště podzemních kontejnerů na Kasárním náměstí se oproti původním předpokladům asi o měsíc a půl protáhla. Stavebníci totiž při hloubení šachet pro kontejnery narazili na historické zdi a zásypy, takže neplánovaně bylo potřeba provést záchranný archeologický výzkum,“ uvedl starosta Zdeněk Hrkal.

V průběhu letošního roku by podzemní kontejnery měly vyrůst v dalších chebských lokalitách.

„Bude to v ulicích Valdštejnova a Obětí nacismu, na Kasárním náměstí, kde přibude ještě jedno stanoviště s kontejnery na směsný komunální odpad, v dolní části náměstí Krále Jiřího z Poděbrad, konkrétně na ostrůvku před bývalou poštou, a ve vnitrobloku mezi ulicemi Májová a Svatopluka Čecha. Dva podzemní kontejnery na směsný komunální odpad budou osazeny také v Židovské ulici v rámci její připravované rekonstrukce,“ upřesnil místostarosta Michal Pospíšil.   

V současnosti jsou v Chebu již téměř čtyři desítky podzemních kontejnerů. Kompletní stanoviště se čtyřmi kontejnery se nacházejí v osmi lokalitách - vedle dvou nových také v ulicích Palackého, Provaznická a Březinova, v parčíku nad úřadem práce v ulici Svobody a na dvou místech ve Školní ulici. Kontejnery na směsný komunální odpad jsou pak v ulicích Sládkova, Provaznická, Školní, Jakubská a ve vnitroblocích mezi ulicemi Dukelská, Evropská a 26. dubna, Obrněné brigády. 


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy