Cheb: Včerejší tragická nehoda na hrázi přehrady Jesenice

V pondělí dne 2. září 2019 došlo na silnici I/21 na hrázi přehrady Jesenice k vážné dopravní nehodě. Z dosud nezjištěných příčin mělo osobní vozidlo vjet do protisměru a čelně se střetnout s kamionem.

dezinfekce

Po nárazu začalo osobní vozidlo hořet. Nákladní automobil se převrátil na bok a poté skončil v přehradě. Řidič osobního vozidla utrpěl zranění neslučitelná se životem. Příčina a okolnosti dopravní nehody jsou nadále v šetření.

Provoz v místě nehody byl zcela uzavřený, a to i v odpoledních hodinách, protože na místo nehody byla vyžádána těžká technika a po vytažení kabiny bylo nutné ručně přeložit náklad z návěsu. Objízdná trasa byla vedena přes D6 a Lipoltov.

O této nehodě jsme vás včera informovali na našich facebookových stránkách.

Dopravní nehoda z pohledu hasičů
V době příjezdu hasičů na místo bylo osobní auto celé zasažené požárem, po uhašení plamenů nalezli hasiči uvnitř vraku tělo řidiče, které museli vyprostit s použitím vyprošťovacích nástrojů. Z převráceného kamionu řidič vylezl sám bez zranění. Hasiči ohraničili kamion ve vodě nornými stěnami, aby zabránili úniku provozních kapalin do vody. Řídící důstojník vyžádal na místo potápěče z pražské stanice hasičů, který pomáhali odtahové službě zajistit nákladní auto ve vodě prostředky pro vyproštění. Během odpoledne se podařilo vytáhnout návěs kamionu z vody bez poškození palivových nádrží, k úniku do přehrady tak nedošlo. Po částečném vyložení převáženého nákladu z návěsu bylo možné ve večerních hodinách vyprostit také samotný návěs. Část nákladu zůstala ve vodě, ten budou hasiči vynášet během dnešního dopoledne. Po celou dobu zásahu zůstávají norné stěny položeny na vodní hladině. V průběhu zásahu spolupracovali hasiči se zástupci odboru životního prostředí a pracovníky podniku Povodí Ohře. Na místo byla vyžádána také záchranná vodní služba, která slouží na přehradě Jesenice. Provoz v místě nehody byl na hrázi vodního díla zcela zastavený až do nočních hodin, v úterý dopoledne byl během vynášení nákladu z vody opět zastavený.


Zdroj: Policie ČR
           facebookové stránky HZS Karlovarského kraje
           HZS Karlovarského kraje


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy