Cheb: Včera se uskutečnilo další zasedání krizového štábu

Včera se na chebské radnici uskutečnilo další zasedání Krizového štábu obce s rozšířenou působností Cheb. Přítomní zástupci Policie ČR a městské policie upozornili na to, že s příchodem teplejšího počasí a s blížícím se prodlouženým víkendem bude důsledně kontrolováno nepovolené shromažďování osob v odpočinkových a vycházkových lokalitách ve městě a jeho okolí.

dezinfekce

Policisté do této doby řešili 38 případů porušení mimořádných opatření k zamezení šíření koronaviru, strážníci pak 12 případů, kdy lidé neměli povinnou ochranu úst a nosu. Strážníci ve zvýšené míře kontrolují zejména pěší zónu, Krajinku a dětská hřiště. Jedním z problémových míst je například dětské hřiště na sídlišti Spáleniště, na které teď budou strážníci dohlížet i ve spolupráci s pracovníky sociálně právní ochrany dětí. Policisté upozorňují na to, že pokud nedojde ke zmírnění mimořádných opatření, rozhodně nebudou tolerovat různé hromadné pikniky v přírodě nebo rozdělávání ohňů a opékání špekáčků. Informovali také o případu z uplynulého víkendu, kdy řešili nepovolenou konzumaci alkoholických nápojů u stánku v blízkosti přehrady Jesenice.

Představitelé města informovali o tom, že v objektu bývalého domova pro seniory v Dragounské ulici byly vyhrazeny prostory pro ubytování pracovníků chebské nemocnice, kteří budou chtít omezit kontakt s rodinou, aby své blízké případně nenakazili. Na základě nařízení hejtmana již také byly vytipovány prostory pro umístění osob bez přístřeší, které by se nakazily koronavirem. Vybrán byl objekt s noclehárnou a nízkoprahovým denním centrem ve Vrázově ulici.

Hasiči v minulém týdnu realizovali další rozvozy ochranných pomůcek zdravotnickým zařízením, sociálním službám a poprvé i dobrovolným hasičům. Nadále se také podílejí na zajištění kontrol na hraničních přechodech.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy