Cheb: Vánoční trhy nabízí pestrý program a soutěž (TV Západ)

Chebské vánoční trhy za poslední roky vydobyly pověst nejlepších v celém kraji. Během měsíce, kdy se každý den koná program je navštíví desetitisíce lidí nejen z regionu, ale i jiných krajů a zahraničí. Ty letošní byly zahájeny v sobotu 25. listopadu.

dezinfekce

„Zásadní změna žádná není, protože rozměr náměstí neumožňuje nějaké zásadní přeskupení základní polohy, kterou tam máme. Nicméně došlo k výrazným změnám v programu. Tou nejvýraznější je, my jsme to akcentovali už od okamžiku, kdy jsme přišli do vedení města, že chceme více zapojit místní firmy, místní umělce a místní organizátory, takže celou organizaci vánočních trhů a programu převzalo Kulturní centrum Svoboda pod hlavičkou Západočeského divadla. Výrazně se navýšil podíl místních umělců, kteří každou středu vytvářejí pořad, který je věnován místním umělcům. Vystupují v něm místní zpěváci, taneční skupiny, sportovci a podobně,“ popsal hlavní rozdíl oproti předchozím letům starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Návštěvníci se kromě zajímavého programu mohou těšit na pestrou nabídku stánkového prodeje. Se zájmem stánkařů nebyl problém.

„Protože většinou jde o velké prodejce, kteří mají své kamenné prodejny nebo provozovny, takže toto mají jako přidruženou činnost. Sortiment je tradiční. Pečlivě se zaměřujeme na to, aby ve stáních bylo nabízeno vkusné zboží, většinou se jedná o léty prověřené prodejce a i tam jsem rád, že bylo osloveno více místních prodejců, kteří si mají touto formou možnost přivydělat,“ přiblížil starosta.

Nabídka pro děti je podobně jako v minulých letech formou Ježíškových dílen v Kamenné ulici. Velkou atrakcí i pro dospělé je kluziště s půjčovnou bruslí přímo pod pódiem. 

„Všechno pokračuje, Ježíškova dílna v bývalé G4 je v provozu a chodí tam poměrně hodně dětí. Jsme rádi, že do vánočního času se zapojili velmi aktivně i další organizace města. Takže probíhají tradiční akce v muzeu, v knihovně, Římskokatolická církev podniká další akce, takže Cheb je opravdu živým městem,“ doplnil starosta Jalovec.

Méně příjemnou záležitostí jsou bezpečnostní opatření, se kterými se ale v Chebu vypořádali s nadhledem.

„Policie výrazně zpřísnila podmínky pro zabezpečení akcí, kam chodí větší množství lidí. Už loni se to ukázalo na chebských vánočních trzích tím, že sem byly namontovány velmi nevzhledné city bloky přímo doprostřed náměstí. Velmi to narušovalo atmosféru loňských trhů. Letos policie svoji žádost opakovala a dokonce podmínila uskutečnění trhů tím, že bude zamezeno vjezdu nějakého většího vozidla na náměstí. My jsme se pokusili najít kompromis a jsem rád, že nám policie vyhověla s tím, že ta záchranná opatření nebudou přímo na náměstí, ale budou vymístěna na okraj náměstí – na začátek pěší zóny, kam jsme umístili masivní květináče. Díky souhře a dobré spolupráci se školami a KC Svoboda bylo domluveno, že do nich budou umístěny malé stromečky, které školy ozdobí. Na Facebooku města probíhá taková hodnotící akce, kde mohou občané hlasovat pro nejkrásnější výzdobu. Škola, která získá nejvíce lajků, bude oceněna městem,“ dodal Jalovec.

Odkaz na hlasovací soutěž i kompletní program chebských vánočních trhů už teď najdete na našich stránkách www.regionzapad.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy