Cheb: Vánoční trhy i ples budou se změnami (TV Západ)

Koncept chebských vánočních trhů dozná v letošním roce několik podstatných změn. Po letech je podle vedení města potřeba reagovat na některé nedostatky a posílit regionální charakter této mimořádně úspěšné akce.

dezinfekce

„Do vánoc je sice ještě daleko, ale přeci jen je zapotřebí s velkým předstihem nasmlouvat umělce a začít vše připravovat. Vánoční trhy v Chebu čeká několik změn, sice ne nijak dramatických, ale doufáme, že prospěšných. První z nich je další posílení regionálního charakteru trhu. Už loni se podařilo, a já jsem tomu velmi rád, nasmlouvat základní umělecké školy z celého kraje, aby vystupovaly na chebských trzích. Letos chceme jít ještě dál, oslovit další kapely, sbory a jít např. i do německého pohraničí, protože vystupující s sebou přivedou své rodiče, příbuzné, známé, kamarády a to trhy velmi oživuje i z hlediska návštěvnosti. Další vítanou změnou by mělo být i posílení charitativního rámce vánočních trhů. Chceme, aby jeden ze stánků byl vyhrazen pro prezentaci charitativních organizací, které si budou moci touto formou vybrat nějaké prostředky na svoji činnost. Jednou asi z těch nejviditelnějších změn by mělo být přemístění kluziště v rámci vánočních trhů, protože v uplynulých letech bylo celkem oprávněně kritizováno to, že kluziště oddělovalo vystupující na pódiu od případných diváků. Letos se chystáme změnit dispozici trhů tak, aby se diváci dostali až k samotnému pódiu, což ocení hlavně rodiče žáků, kteří tam vystupují v rámci sborů a zároveň vlastně bruslící veřejnost nebude rušit umělce a ty, kteří chtějí jejich vystoupení poslouchat,“ popsal starosta Chebu Antonín Jalovec.

Město sice ušetří část financí za vystupující, ale chce zároveň nechat postavit nové kluziště.

„Z hlediska vystoupení umělců - logicky místní umělci vyjdou o něco levněji než např. umělci, kteří jsme dováželi v minulosti. Nicméně úspora ale není nějak velká. Co se týče přemístění kluziště, tak jednorázově to bude stát prostředky navíc, protože počítáme s tím, že se nechá vyrobit speciální konstrukce pod kluziště, která nahradí současný štěrkový podsyp, což bude stát nějaké prostředky. Na druhou stranu v příštích letech to ale jednak urychlí stavbu trhů a poté následnou demontáž trhů a zároveň to sníží objem prostředků v příštích letech,“ přiblížil Jalovec.

Změny se dočká také reprezentační ples města Chebu. Ten se koná vždy v prosinci.

„V Městském plesu chceme hlavně posílit společenský a taneční charakter, protože ples má být hlavně o společenském chování a tanci. V minulých letech se ples od tohoto trendu poměrně odchýlil, a to spíše ke sledu jednotlivých koncertů některých známých umělců. Proto jsme poptali a jsme rádi, že se podařilo na příští ples jako hlavního hosta pozvat orchestr Karla Vlacha s Marií Rottrovou a dalšími sólisty. Jeho vystoupení ale budou následně obohacovat i další umělci jako např. Monika Absolonová a další nasmlouvaní lidé. Zůstane zachována i diskotéka a zpívání s kytarou. Takže ples získá rozmanitější charakter a podle nás se více vrátí k tomu původnímu reprezentativnímu účelu, tzn. tedy vysoké společenské úrovni,“ dodal starosta Jalovec.

Lístky na reprezentační ples města Chebu by měly být k dispozici během října letošního roku. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy