Cheb: Vánoční trhy čekají změny

Do zahájení vánočních trhů sice ještě zbývá více než půl roku, jejich podoba se však již rýsuje. Na základě požadavku vedení města bude doprovodný kulturní program více zaměřen na regionální hudební skupiny a pěvecké sbory včetně umělců ze sousedního německého příhraničí.

dezinfekce

Posílení regionálního charakteru by mělo trhy oživit, protože lze očekávat, že vystoupení zdejších interpretů navštíví jejich příbuzní a známí. Posílen bude také charitativní aspekt vánočních trhů, kdy bude jeden ze stánků vyhrazen pro místní charitativní organizace. Ty zde budou moci prezentovat svoji činnost, pořádat sbírky, případně nabízet výrobky svých klientů.

Významná změna se chystá i v uspořádání vánočního tržiště. Kluziště již nebude stát před pódiem, což někteří návštěvníci kritizovali. Vadila jim totiž skutečnost, že provoz na kluzišti narušoval kulturní vystoupení probíhající na pódiu. Kluziště navíc nebude umístěno na štěrkovém násypu, ale na speciální konstrukci. V důsledku toho se výrazně zkrátí doba potřebná pro jeho postavení i následnou demontáž.

Vánoční trhy budou slavnostně zahájeny v sobotu 30. listopadu a probíhat pak budou tradičně do 26. prosince. Kluziště zůstane na náměstí opět až do Nového roku.

Podrobnější informace budou postupně zveřejňovány na webu zde.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy